Oppskrifta var overraskende enkel:
1 liter fløte
1/2 liter helmelk
ca 1,5 kg hvetemel
8 eggeplommer
Kok opp fløte og tilsett ca 0,5 kg mel. Kjøl av røra. Rør inn melk, eggeplommer og resten av melet.
Så kjevles lefsene ut (så tynne man klarer) på et klede med masse mel på og skal stekes på begge sider. De er ferdig stekte på en side når deigen begynner å "boble". Deretter legges de oppå hverandre i et annet klede (for å kjølne sakte). Når alle er derdig stekt er det på side å smøre de.
350g sukker og 0,5 kg tine smør røres hvitt. Lefsene brette i fire og klippes langs kanten, så man får de helt runde. Deretter smører man halve, bretter i to og klipper i 4 eller 6 snipper. Og vips har man nydelige lefser til jul!



Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar